Beneficiile Apei și Importanța ei în Alimentația Noastră

Andrei Marius // august 21 // 0 Comments

Ai băut destulă apă azi? Dar câtă apă trebuie băuta, sau mai important, când trebuie? În acest articol am să îți răspund la ultimele două întrebări și am să te învăț câteva lucruri interesante despre beneficiile apei.

În primul rând, să îți spun câteva lucruri despre apă:

-Pământul este acoperit in proporție de 70.9% .Corpul uman conține între 60-75% apă. Vezi vreo legătură?

-La naștere corpurile noastre erau alcătuite din 80% apă.

-Apa te ajută sa slăbești mărind metabolismul.

-Tot apa este fundația vieții aici, pe Pământ.

Câtă apă ar trebui să bem?beneficiile apei

Auzim mereu la televizor că consumul recomandat de apă este de 2 litri pe zi(8 pahare).Acele reclame sunt pentru a le amintii pasionațiilor de telenovele că trebuie să se mai ridice din când în când să mai bea si un pahar de apă.

Adevărul este că trebuie să bem un pahar de apă aproape din jumătate în jumătate de oră.Deci aproximativ 5 litri de apă pe zi. Acum, normal că nu o îți pui ceasul să sune din 30 în 30 de minute pentru a bea apă, însă trebuie să fim hidratați pe tot parcursul zilei.

Pot să te ajut eu la acest capitol cu o mică idee: ține o sticla de apă de 2 litri după tine mereu. Poți avea una lângă birou, în mașină și cel mai important, lângă pat. De ce? O sa afli imediat.

Bea apă dimineața imediat după ce te-ai trezit!

Japonezii beau mereu dimineața 600 ml de apă pentru prevenția și tratarea bolilor.Gândește-te în felul următor: dimineața te speli pe față, adică pe exterior acum te vei spăla și pe interior.

Deasemenea apa la prima oră a dimineții îți va da energie pe parcursul zilei și te va ajuta să scapi de kilogramele în plus mărindu-ți metabolismul (poți stoarce jumătate de lămâie în apă pentru un efect mai bun).

Ce fel de apă să bem?

Bea apă de izvor. Dacă nu poți face rost de ea, va trebui să îți iei apă îmbuteliată pentru că cea de la robinet nu este bună de băut din cauza chimicalelor adăugate la stațiile de epurare.

drinking_water_weight_loss

Beneficiile apei:

-Te ajută sa slăbești. Știu că am mai zis asta, dar este un beneficiu major pentru alții, poate și pentru tine.În plus apa ne ajută sa nu mâncăm prea mult.Cum? Dacă simți nevoia de a mânca ceva încearcă să bei un pahar cu apă.Noi nu știm să facem diferența între foame și o simplă sete cauzată de deshidratare, astfel ne putem feri de gustări/mese care nu sunt necesare.

-Te va face să arăți mai tânăr dându-ți o piele mai sănătoasă.

-Consumul regulat de apă îți va crește puterea de concentrare și te va scăpa de durerile de cap. Creierul nostru este alcătuit din apă în proporție de 90%, deci practic îl hrănești dându-i apă.

-Apa iți crește randamentul pe care îl dai când faci exerciții deoarece ea reglează temperatura corpului.

-Elimină toxinele din corp.

-Iți scade șansele să te îmbolnăvești.

-Te ține într-o dispoziție bună.

Vezi cum se leagă toate?

Apa face minuni în corpul nostru.Deci ce mai aștepți? Du-te și caută cel mai apropiat izvor, fă-ți rezerve și bucură-te de beneficiile apei oferite de natură.

Și ca de obicei, Stai în Formă!

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>