Exercitii Triceps: 4 Noi Exercitii pentru Masa Musculara

Andrei Marius // aprilie 20 // 0 Comments

Ai întâmpinat o stagnare în antrenamentul tău pentru triceps? Nici o problemă! Încearcă aceste 4  exercitii noi pentru triceps ce te vor scoate din impas. exercitii triceps

Majoritatea culturiștilor se bazează pe câteva exerciții de bază, exerciții clasice ce știu că aduc rezultate. Însă vine vremea când mușchiul se obișnuiește cu acele mișcări clasice și nu mai răspunde cum o făcea la început.

De aceea, trebuie să șochezi mușchiul atât cu noi tehnici de antrenare cât și cu noi exerciții. Astăzi ți-am pregătit 4 exerciții noi pentru triceps ce te vor pune pe drumul ce duce la rezultate. Aceste exerciții sunt întâlnite foarte rar în sălile de fitness din țară, dar asta nu trebuie să te oprească din a încerca ceva nou. Trebuie să ieși puțin din tipar dacă vrei să te bucuri de rezultate adevărate! 😉

4 Exercitii Triceps – Stimulează creșterea în masă

1. Extensii laterale pentru triceps la scripete

Această mișcare este nu numai că este rară, dar și foarte eficientă deoarece izolează tricepsul la un unghi la care acesta nu este obișnuit.

Cum se face: Aduci scripetele la nivelul umerilor, stabilizezi brațul ținându-l paralel cu podeaua pentru ca mișcarea să fie făcută doar din cot. Prinzi mânerul și extinzi brațul drept flexând bine tricepsul. Poți face 3-4 seturi a câte 10-15 repetări spre sfârșitul antrenamentului.

2. Extensii pentru triceps cu greutatea corporală

Acest exercițiu este foarte eficient pentru că lucrează tricepsul la cu totul alt nivel. Mișcarea se face doar cu greutatea corpului lăsând mușchii stabilizatori să lucreze împreună cu tricepsul.

Dacă încerci acest exercițiu, o să observi că îi poți schimba dificultatea prin modificarea poziției picioarelor, asta face din el o opțiune foarte bună pentru un super-set sau un drop-set. Acest exercițiu nu lucrează doar tricepsul, el implică și alți mușchi ai trunchiului, cum ar fi abdomenul și partea inferioară a spatelui ce ajută la menținerea formei.

Asigură-te că începi aproape de bară pentru a învăța forma corectă. Doar după ce ești sigur că poți menține forma cobori mai mult bara și te îndepărtezi de ea pentru a face exercițiul mai dificil.

Menține capul neutru pe tot parcursul exercițiului, coatele trebuie să fie aproape nemișcate  pentru a pune accentul pe triceps.

3. Kick-Back dublu la scripete – exercitii triceps

Majoritatea fac kick-back cu gantera sau cu scripetele montat jos și o singură mână. Acest exercițiu combină beneficiile celorlalte două exerciții într-o singură mișcare. Este un exercițiu foarte bun dacă vrei să te concentrezi pe contracția capului lung.

Kick-back-urile cu gantera sunt foarte bune, însă multă lume strică forma mișcând umărul sau balansându-se. Folosirea scripeților te ajută să te concentrezi pe triceps.

Montează scripeții puțin sub nivelul coatelor pentru a obține cea mai bună tensiune în triceps. Asta îți va permite o extindere completă a brațului pentru a te putea concentra pe flexarea tricepsului. Asigură-te că ești destul de aplecat încât să fi paralel cu podeau, însă ai grijă să ți spatele drept.

Nu îți fă griji dacă nu poți folosi o greutatea prea mare cu acest exercițiu, idea este să ai o mișcare controlată și să te concentrezi cât mai mult pe contractarea tricepsului.

4. Extensii pentru triceps cu gantere din înclinat

Dacă ai citit câteva articole legate de antrenament de pe blog ști deja că îmi place să antrenez mușchiul sub diferite unghiuri. Asta nu doar pentru a lucra cât mai bune un anumit mușchi, dar și pentru a dezvolta și alți mușchi „invizibili” ce vor determina în final câtă greutatea vei împinge.

Pregătește o bancă puțin înclinată și nu folosi greutăți prea mari. Ideea acestui exercițiu este să îți extinzi complet brațul pentru a face toată mișcarea doar din încheietura cotului.

Când cobori ganterele spre piept, lasă-le să atingă puțin pieptul înainte să repeți mișcarea. Asta forțează mușchiul să pornească de fiecare dată de la zero, obținând mișcarea completă ce îți va asigura o creștere în masa tricepsului. Ai grijă să îți ți coatele în aceeași poziție în timpul exercițiului.

Exercitii Triceps - masa musculara
Exercitii Triceps – masa musculara

Acestea au fost 4 exerciții noi pentru triceps. Dacă treci printr-o perioadă în care rezultatele nu mai apar, încearcă câteva dintre ele și spune-mi cum ți s-au părut.

Baftă, și nu uita: Stai în Formă!

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>